Продавець Grand Market — интернет-магазин товаров из Европы розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
354 відгуків
+380971945794
+380971945794
+380991284175
+380673083813
Grand Market — интернет-магазин товаров из Европы
Кошик

Оливки. Чорні або зелені?

Оливки. Чорні або зелені?

Оливки. Чорні або зелені?

У середземноморському світі, який породив західну цивілізацію, оливки займають особливе місце за межами своїх кулінарних властивостей. Римська аристократія вважала, що гарне здоров'я залежить від двох речей: вина і оливкової олії. Оливкова гілка була символом миру, а сам плід став емблемою багатства і процвітання. Сьогодні масло, що отримується з оливок – це головний спокуса італійської, грецької та північноафриканській кухні, основа для приготування маринадів, заправок, соусів. Оливкова олія є одним з кращих жирів, але давайте не будемо забувати про його джерелі. Будь вони в якості закуски або інгредієнта салату, ми повинні визнати силу і універсальність самих оливкових плодів.

         Чорні або зелені?

Колір оливок відповідає стиглості плодів. От і все. Зелені оливки збирають до, а маслини збирають під час дозрівання. Та тому, що сирі оливки в основному неїстівні, обидва сорти піддають тій чи іншій формі затвердіння, або шляхом засолювання, маринування або просочують маслом (або навіть просто водою). Взагалі, зелені оливки щільніше, твердішим і більш гіркі, ніж маслини. Смак і текстура будь-яких оливок, в кінцевому рахунку, залежить від способу і тривалості курирування. Будь-які плоди – навіть зелені – будуть м'якші в розсолі. Я вважаю, можна вважати так: зелені оливки зазвичай використовуються в закусках, в той час, як маслини – в кулінарії, як інгредієнт піци, салату.

       Поживні речовини

Уявіть собі, що користь для здоров'я від оливок майже ідентична користь від оливкової олії. Ви вже знаєте про фантастичних кількостях мононенасичених жирів в оливках, але що щодо поживних речовин? У цих плодах багато заліза, і міді, і вони є чистим джерелом клітковини. Вони багаті Вітаміном Е – відомим антиоксидантом – і протизапальними поліфенолами і флавоноїдами. Важливо знати, що в зелених оливках приблизно в два рази більше натрію, ніж у маслинах.

Так що, якого кольору оливки ви б не воліли – все одно, ви вибираєте здоров'я, красу і незрівнянний смак!

Інші статті